Documentales y bibliografía

Documentales

(2003). El Camí de la Llibertat. Ajuntament de Sort.

(2006). Terra de frontera: Els Pirineus catalans entre dues guerres (1938-1945). Servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la Universitat de Lleida.

(2012). Avions i aviadors de la Segona Guerra Mundial als Pirineus. Servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la Universitat de Lleida.

(2014). Perseguits i Salvats. Camins de fred i boira. Televisió de Catalunya (TV3).

(2017). Perseguits i Salvats. Xarxa Audiovisual Local (XAL).

Bibliografía

Arasa, D (1993). La guerra secreta del Pirineu (1939-1944). Barcelona: Llibres de l’Índex, 1993.

Avni, H. (1982). España, Franco y los judíos. Madrid: Altalena.

Barberà, F. (2017). Caminos hacia la libertad. Barcelona: Tushita edicions.

Belot, R (1998). Aux frontières de la liberté. París: Fayard.

Calvet, J (2008). Les muntanyes de la llibertat. Barcelona: L’Avenç.

Calvet, J (2014). Huyendo del Holocausto, Lleida: Milenio.

Calvet, J (2021). Sort-Tel-Aviv. Dues bessones separades pel nazisme. Lleida: Pagès editors.

Calvet, J – Rieu-Mas, A – Riudor, N (2011). La batalla del Pirineu. Xarces d’informació i d’evasió aliades al Pallars Sobirà, a l’Alt Urgell i a Andorra durant la Segona Guerra Mundial. Tremp: Garsineu edicions.

Calvet, J – Castillo, D (2018). Perseguits i Salvats. No volien que existíssim. Lleida: Diputació de Lleida.

Català, J (2007). El eterno descontento. Lécera: Jaime Cinca editor.

Eychenne, E (1983). Pyrénées de la liberté. Les évasions par l’Espagne 1939-1945. Toulouse: Éditions Privat.

Gaubert, J (2000). Ceux d’Aulus. 1943-1945. Portet-sur-Garonne: Loubatières.

Goodall, S (2007). Le Chemin de la Liberté. Varilhes: Imprimerie Nuance.

Poveda, A. (2004). Paso clandestino. Las otras listas. Madrid: Cirsa

Ristorcelli, F (2004). Aulus-les-Bains Auschwitz. Portet-sur-Garonne: Éditions Empreinte.

Sánchez Agustí, F (2003). Espías, contrabando, maquis y evasión. La II Guerra Mundial en los Pirineos. Lleida: Editorial Milenio.

Téllez Solà, A (1996). La red de evasión del grupo Ponzán. Barcelona: Virus editorial.

VV.AA (2016). Perseguits i Salvats. El Pirineu de Lleida: camins de llibertat i memòria del poble jueu. Lleida: Diputació de Lleida.

VV.AA (2019). Aulus-les-Bains. 1942-1943. Assignation et solidarités. Gnimpressions.